Backoffice manager – WelThuis – Gouda

JobID=4.0.17

WelThuis

is de overkoepelende naam voor 17 woonzorglocaties in de regio’s Woerden, Krimpenerwaard, Zoetermeer, Gouda en Rotterdam Hillegersberg. Dit zijn grotendeels kleinschalige woonvoorzieningen voor bewoners met dementie en/of lichamelijke beperkingen. WelThuis heeft het motto ‘u doet ertoe’. Dit geldt voor de bewoners van WelThuis, maar zeker ook voor onze (zorg)medewerkers (ca. 1100)

Met deze visie dragen we zo veel mogelijk bij aan de kwaliteit van leven voor de kwetsbare ouderen die wonen bij WelThuis.

In verband met de nieuwe uitdaging die de huidige functionaris heeft geaccepteerd zijn wij op korte termijn op zoek naar een

Back office manager/lid MT

Parttime (20-24 uur per week)

HOE ZIET JOUW NIEUWE UITDAGING ERUIT:

Die uitdaging begint bij de juiste balans tussen de 3 rollen die je gaat vervullen

  • De manager

Binnen de dynamiek van onze organisatie ben jij een belangrijke spil in de dienstverlening en ben je eindverantwoordelijk voor een 4-tal afdelingen met cruciale aandachtsgebieden voor de ondersteuning van het primaire zorgproces.

De 14 medewerkers zijn werkzaam binnen de vakgebieden Financiën, (niet-zorg gerelateerde) Inkoop, de Zorgadministratie (cliëntenadministratie) en IT. De betrokkenheid van de mensen is groot. Het is jouw taak om met hen verder te bouwen aan zelfstandige afdelingen die de twee ‘klanten’ bedienen. Je geeft duidelijke kaders en verantwoordelijkheden. Zo daag je jouw mensen uit om de regie te pakken. Je gaat uit van zelfredzaamheid, maar staat open voor een hulpvraag vanuit het team. Je werkt doorlopend aan procesoptimalisatie en kijkt hierbij ook naar verdergaand gebruik van IT oplossingen.

  • Het MT lid

Je denkt in business kansen. Je snapt de impact van ambities en scenario’s en kunt hier op reflecteren met een constructief kritische blik en gedegen financiële onderbouwing. Je komt ook zelf met innovatie- en verbetervoorstellen. Je geeft anderen inzicht zodat proactief gestuurd kan worden. Alles met een ‘can do’ mentaliteit; als iets niet lijkt te kunnen, hoe kunnen we het dan toch mogelijk maken? Je hebt tweewekelijks zitting in het MT. Dit vraagt van jou dat je prioriteiten afweegt en daarin stelling durft te nemen. Je snapt de business van de locaties en schakelt daartussen flexibel van strategische blik naar impact, belangen, risico’s en haalbaarheid. Je spart met MT leden en de directeuren van andere Fundis bedrijven.

  • De financieel strategisch sparringpartner

Als doorgewinterde bedrijfskundige of financial analyseer je, samen met de business controller de cijfers en vertaal je deze naar business ontwikkeling. Je maakt periodieke en ad hoc management rapportages en speelt een prominente rol in de jaarlijkse begrotingscyclus, de kwartaal reviews, de interim controle en de jaarrekening. Je bent trekker van de strategische meerjarenbegroting. Finance is jouw tool voor de business. Met de eerder genoemde ‘can do’ mentaliteit én met een oog voor risk & compliance.

WIE ZIJN JOUW COLLEGA’S:

Het managementteam van WelThuis bestaat uit 10 collega locatiemanagers, de manager Back Office, een senior adviseur kwaliteit en beleid en een senior HR adviseur en de Directeur. Dit team zet de strategische koers uit, is verantwoordelijk voor ontwikkeling, het resultaat en de besluitvorming en werkt met portefeuille-schap op de verschillende organisatie thema’s. Dit houdt in dat ook jij als MT lid een portefeuille of thema krijgt toegewezen waar je de verantwoordelijkheid voor draagt.

Samen met de senior adviseur Kwaliteit & beleid en de senior HR adviseur, vorm je het Back Office MT. Gezamenlijk draag je zorg voor een geoliede facilitering van de managers en medewerkers binnen de locaties. Hiertoe is er 2 maandelijks overleg om elkaar aan te haken op lopende en komende thema’s en ontwikkelen jullie visie op high care back office ondersteuning.

De cultuur binnen WelThuis kenmerkt zich door enthousiaste, ondernemende en gedreven professionals die onze zorgmedewerk(st)ers optimaal faciliteren om zo de best mogelijke zorg aan de bewoners te kunnen leveren. De sfeer is plezierig en informeel.

JIJ BENT:

Een energieke en verantwoordelijke professional die ruimte nodig heeft om initiatief te nemen. Een ‘persoonlijkheid’ met lef en humor. Je brengt luchtigheid en hebt relativeringsvermogen. Soms creatief en soms juist degene die de kaders aangeeft. Je hebt zicht op de grote lijnen en gevoel voor de details.

Als bedrijfskundige of financial heb je een afgeronde opleiding op HBO(+)/WO nivea...